Dasar awak yen apes,mancing setengahari,yo ora ono seng gondol.wes banyune bening ,anyep sisan ,jan jane ngono iseh ketoro ono siji loro iwak nila patang drijian sing ngambang,ha nanging yangopo embuh kog yo ra gelem mangan .malah sajak ngece ,nglabeng turut pucuk kimpulan nganti lumut golekan wingi meh entek gusis urung ono sing nyantol .padahal ilat wes kemecer kepengin madhang nila bumbu rujak ......
weteng wes kadung liyer ,,dilalah ujug ujug aku kok kelingan mau pas budal mancing .pucuk walesanku nyantol godhong sembukan sing ngrembuyung mrambat turut pageran tegalan mburi omah,weh pomo di bothok ngono mendah enake yo ,go madhang awan iki,tinimbang ngenteni si nila sing ragelem mangan (bathinku)
.ora sranta palesan tak kukuti .njujug pageran ngramban sembukan nggo sasaran ........,nek enek sing durung weruh tanduran sembukan ki koyo opo to profile (coro pesbukaane)ki tak wenehi poto profile,,,,
lha nek kronologi ne ,nyoh tak cuwilke setithik soko kang gogle bapake mbak maya,,
Nama latin: Paederia foetida L.
Nama daerah: Daun kentut; Kahitutan; Kasembukan; Bintaos; Gumi siki
Deskripsi tanaman: Semak semusim, membelit, batang masif beruas, berakar, dari buku-buku tumbuh akar, warna cokelat. Daun tunggal, berhadapan, bulat telur, berbulu. Perbungaan bentuk malai, mahkota putih. Buah batu, warna kuning
Habitat: Tumbuh liar di pagar dan tebing sungai pada ketinggian 1-1000 m dpl.
Bagian tanaman yang digunakan: Daun
Kandungan kimia: Alkaloid indol; Paederina; Asperulosina; Paederosida; Skandosida; Desasetilasperulosida
Khasiat: Antiinflamasi; Stomakik; Antirematik; Diuretik; Karminatif
Nama simplisia: Paederiae Folium
wes sak mono wae keterangane engko nek dowo -dowo malah dikiro tabib jamu ,padahal aku yo wes cukup nrimo mung dadi tukang mancing ,koyo saben dinoku,,
godhong sembukan wes oleh telung genggem ,nek kambil enom engko tuku ae neng pasar wong yo kari nang ngarepan wae ,(timbang susah pethakilan menek wit kambil)ngiras di selepke sisan amrih cepete,nek tempe bosok ketok e ijeh ono nang kulkas turahan jangan terong wingi,kari godhong gedhang karo mulih epek sisan...
iki rumus kimiane.eh resepe ding,cap emakq dewe;
RESEP BOTHOK SEMBUKAN
100 gr godhong sembukan (nek iso seng enom ben empuk)suwar suwiren kasar
300gr kambil enom .parut utowo kog seleb ne dowo dowo
lombok impling (sak senengmu)
banyu kambil ,nek ra ono yo banyu towo ra popo,sak cukupe
telung driji tempe bosok ,rajang kasar
godhong gedang ,nggo ngungkus
BUMBU SING DI GERUS
6 btr brambang
3 siung bawang
2 cm kencur
lombok rawit
gulo pasir karo uyah ,sak senengmu
CORO OLAH OLAHE
1.Campuren parutan kambil karo banyu kambil (po banyu towo) sak cukupe,sisihno
2.remes2 godhong sembukan nganggo sisa banyu kambil nganti memes,terus di umbah nganti resik ,njur di tus
3.campur bumbu alus &tempe bosok nganti roto
4.nek uwis campuren karo parutan kambil lan godhong sembukan mau,di udek roto
5.ungkus cilek2 nganggo godhong gedhang,trus di bitingi nganggo sodo
6,kari ngedhang .neng kukusan;po panci dhang dhangan
nek wes matheng ngeniki kari imbuh sego ,ra sah nganggo ajang wes cukup ajangani sisan nganggo ungkusan godhong gedhang njur silo tumpang neng gir blumbang mburitan madhang
#akad paing ,setengah siji awan ,ndalem kidul pasar lodoyo,adem ayem ,ayem tentrem,cuthel............................*************************
weteng wes kadung liyer ,,dilalah ujug ujug aku kok kelingan mau pas budal mancing .pucuk walesanku nyantol godhong sembukan sing ngrembuyung mrambat turut pageran tegalan mburi omah,weh pomo di bothok ngono mendah enake yo ,go madhang awan iki,tinimbang ngenteni si nila sing ragelem mangan (bathinku)
.ora sranta palesan tak kukuti .njujug pageran ngramban sembukan nggo sasaran ........,nek enek sing durung weruh tanduran sembukan ki koyo opo to profile (coro pesbukaane)ki tak wenehi poto profile,,,,
lha nek kronologi ne ,nyoh tak cuwilke setithik soko kang gogle bapake mbak maya,,
Nama latin: Paederia foetida L.
Nama daerah: Daun kentut; Kahitutan; Kasembukan; Bintaos; Gumi siki
Deskripsi tanaman: Semak semusim, membelit, batang masif beruas, berakar, dari buku-buku tumbuh akar, warna cokelat. Daun tunggal, berhadapan, bulat telur, berbulu. Perbungaan bentuk malai, mahkota putih. Buah batu, warna kuning
Habitat: Tumbuh liar di pagar dan tebing sungai pada ketinggian 1-1000 m dpl.
Bagian tanaman yang digunakan: Daun
Kandungan kimia: Alkaloid indol; Paederina; Asperulosina; Paederosida; Skandosida; Desasetilasperulosida
Khasiat: Antiinflamasi; Stomakik; Antirematik; Diuretik; Karminatif
Nama simplisia: Paederiae Folium
wes sak mono wae keterangane engko nek dowo -dowo malah dikiro tabib jamu ,padahal aku yo wes cukup nrimo mung dadi tukang mancing ,koyo saben dinoku,,
godhong sembukan wes oleh telung genggem ,nek kambil enom engko tuku ae neng pasar wong yo kari nang ngarepan wae ,(timbang susah pethakilan menek wit kambil)ngiras di selepke sisan amrih cepete,nek tempe bosok ketok e ijeh ono nang kulkas turahan jangan terong wingi,kari godhong gedhang karo mulih epek sisan...
iki rumus kimiane.eh resepe ding,cap emakq dewe;
RESEP BOTHOK SEMBUKAN
100 gr godhong sembukan (nek iso seng enom ben empuk)suwar suwiren kasar
300gr kambil enom .parut utowo kog seleb ne dowo dowo
lombok impling (sak senengmu)
banyu kambil ,nek ra ono yo banyu towo ra popo,sak cukupe
telung driji tempe bosok ,rajang kasar
godhong gedang ,nggo ngungkus
BUMBU SING DI GERUS
6 btr brambang
3 siung bawang
2 cm kencur
lombok rawit
gulo pasir karo uyah ,sak senengmu
CORO OLAH OLAHE
1.Campuren parutan kambil karo banyu kambil (po banyu towo) sak cukupe,sisihno
2.remes2 godhong sembukan nganggo sisa banyu kambil nganti memes,terus di umbah nganti resik ,njur di tus
3.campur bumbu alus &tempe bosok nganti roto
4.nek uwis campuren karo parutan kambil lan godhong sembukan mau,di udek roto
5.ungkus cilek2 nganggo godhong gedhang,trus di bitingi nganggo sodo
6,kari ngedhang .neng kukusan;po panci dhang dhangan
nek wes matheng ngeniki kari imbuh sego ,ra sah nganggo ajang wes cukup ajangani sisan nganggo ungkusan godhong gedhang njur silo tumpang neng gir blumbang mburitan madhang
#akad paing ,setengah siji awan ,ndalem kidul pasar lodoyo,adem ayem ,ayem tentrem,cuthel............................*************************
Tidak ada komentar:
Posting Komentar
sak sermu sak karepmu ,arep komentar opo? tak tompo kanti legowo,,ning yo kuwi,kanggone wong urip bebabrayan kudune,yo ngerti tepo sliro,ungah unguh,sopan santun ,koyo adatate wong jowo ,,oke......